Пет храни, които е необходимо да избягвате да консумирате преди лягане

Пет храни, които е необходимо да избягвате да консумирате преди ляганеИма много причини, поради които някои хора много трудно успяват да спят нощем. От стрес до болезнени състояния, от малки деца до партньори, които раздират мрака с хъркане, има всякакви причини, които се налага да преодолеете, за да се преборите за спокойния си нощен сън.

Една от тези причини е диетата. Консумирането на определени храни в определени часове на деня може да обърка навиците ви за сън, особено ако се случва малко преди лягане. Ето някои примери.

1. Бързи закуски

Лоша новина за тези от вас, които обичат да хапват дюнер или пица на път за вкъщи от работа или след киното. Определено заведения за бързо хранене са най- лошият избор преди лягане.

Независимо дали става дума бургер и пържени картофи, къри, китайско или кофа с пържено пиле, всички те съдържат много наситени мазнини, оцветители и добавки, които не са полезни за храносмилателната система.

Мазнините стимулират производството на киселини в стомаха, което означава, че ще се увеличат шансовете за лошо храносмилане и киселини в стомаха.

Очевидно е, че нездравословната храна, не е най- доброто за вас, както подсказва и името й. Така че редовната консумация ще доведе и до увеличаване на теглото. Затлъстяването е една от причините за увеличаване на хъркането, тъй като тлъстината около врата стяга дихателните пътища.

2. Кофеинови напитки

Може би най-неподходящата напитака в списъка е кофеиновата. Въпреки това, много хора все още успяват да съсипят съня си като я консумират.

Това, което хората не осъзнават е, че абсорбцията на кофеина не се случва на мига. В действителност, това може и да не окаже вличние дори и след повече от един час след консумация. Това означава, че хората могат да си мислят, че е рано да окаже въздействие на съня ефекта на кафето ще отшуми, а в действителност, то става още по- силно.

3. Тежки ястия

Ако планирате да се отдадете напълно на печено за вечеря, ще трябва да го изядете няколко часа, преди да се отправите към леглото.

Трябва да дадете на тялото си достатъчно време, за да смели храната, защото лягайки си след обилна вечеря, няма да можете да мигнете.

Точно както бързото хранене, се появява неправилното храносмилане, което ще доведе до лошо храносмилане или киселини.

4. Червени меса

Червените меса са с много високо съдържание на протеини, което е вид храна, която е доста тежка, за да приема преди лягане.

Консумирането на теози вид месо преди лягане, води до претоварване на храносмилателната система, което може да причини дискомфорт. Храните, богати на протеини могат да съдържат и тирозин , аминокиселина, която стимулира мозъка, а това е последното нещо, което искаме, когато се опитваме да се отпуснем.

5. Шоколад

Не е изненадващо, че шоколадът не е подходящ избор преди сън. Очевидно е, че избора на храна сс високо съдържание на захар и мазнини не е идеално решение, когато планирате да спите скоро след това.

Шоколадът не е много засищащ, така че ако сте особено гладни или изпитвате шоколодов глад, е възможно да изядете значително количество от него.

Ние в Desito.eu сме тук, за да подберем за вас най-подходящо 3D спално бельо ! Ако искате да споделите нещо по темата от този блог пост, моля направете го в полето под него!

Източник: Desito.eu