Пет начина да си почивате през зимата

Когато зимата чука на вратата ни и студените зимни нощи приближават, тенденцията да се чувстваме уморени и отпуснати е нещо нормално. И независимо дали се опитваме  да се борим с това или не, ефекта на зимата върху тялото и ума ни не може да бъде игнориран.
Вместо да се оставим зимата отново да ни сломи, ние ще ви предложим пет начина да си почивате пълноценно и да се насладите на един спокоен сън.

Не носете неприятните неща вкъщи

Може да изглежда лесно да се каже това, но опитайте и ще забележите ефекта. Спрете да мислите за нещата, които са се случили през деня и, които може да са ви държали стресирани през деня, защото те може да ви накарат да сте неспокойни и раздразнителни и през нощта. Всъщност не можете да направите нищо повече в този момент, така че се опитайте да се отпуснете и релаксирате и се настройте за следващия ден.

Правете упражнения
Може би не е точно това, което очаквате да чуете, но упражненията имат благотворно влияние не само върху вашето тяло, но и върху ума ви. Самото спортуване ви кара да се фокусирате в друга насока и да спрете да мислите за нещата, които ви стресират и тревожат. Фицическата активност също е свързана с отделянето на  хормона на щастието-ендрофин. Разбира се, не е нужно да правите маратон всеки ден - ниско интензивни движения или бъро ходене биха ви помогнали да релаксирате добре и да се настроите позитивно.

Хранете се само в подходящото за това време

Когато сме изморени е толкова съблазнително да  ядем всичко и по всяко време, но това никак не е полезно преди лягане, за фигурата- също. Когато се храним късно нашето тяло започва да преработва храната и я образува в енергия. Разбира се, не  това е, което искате точно преди лягане, затова избягвайте храненето късно вечер. Опитайте се да ядете поне три часа преди да си легнете вечер, за да има време организма да разгради месото и останалата храна и да изгори калориите, които не са ви необходими по време на сън.

Вземете релаксиращ горещ душ

Това не само ще ви стопли през  студените зимни вечери, но и ще ви даде възможност да се „изключите” и да останете насаме със себе си. Дори и десет минути под душа биха ви накарали да забравите за стреса и напрегнатото ежедневие.

Четете книга

Разменете телевизора с книга.Гледането на телевизор поддържа  мозъчната  активност. Четенето на книга в леглото ще ви помогне да се отпуснете и унесете и ще заспите много по- лесно.


Ние от Desito.eu сме тук, за да подберем за вас най-подходящо висококачествено 3D спално бельо за вас и семейството ви! Ако искате да споделите нещо по темата от този блог пост, моля направете го в полето под него!
Източник: Desito.eu