Как да накараме децата си да спят в собственитв си легла

Една от най- трудните задачи за родителите е да научат децата си да спят в стаята си сами. Някой родители слагат детето си да спи в тяхното легло, за да бъде по- спокойно, но това не е добро решение за нито една от двете страни.

Ние знаем колко трудно е да кажете „не” на това и колко трудно е да се справите с едно капризно дете, когато и вие самите сте иморени. Ето защо ние ще ви предложим наколко правила, които биха помогнали да научите децата си да спят в собствените си легла.

Превърнете лягането в събитие

Тук трябва да бъдете доста креативни. Трябва да накарате детето си да се вълнува, когато дойде време за лягане, да го превърнете в събитие. Може да осигурите на детето си интересно легло за спане, дори и то да е в същата стая с вашата ( това е първата крачка към желаната цел). Трябва да си измислите няколко занимания преди заспиване, които детето да очаква, като пеене на приспивни песнички или четене на приказки. Това ще ги накара да се чувстват доста комфортно в стаята им преди заспиване.

Дайте им отговорност

Ако детето ви харесва отговорностите или ако се гордее с вещите и играчките си, това може да бъде във ваша полза. Позволете им да вземат решение сами как да подредят или украсят собствената си стая, за да се чувстват добре в нея и да спят спокойно там. Позволете им сами да си изберат нещата, които ще ги накарат да се чувстват комфортно, като да изберат одеялото си, завивката за легло, възглазницата дори.

Надявайте се и се молете

Ако друго не помага използвайте най- лесния начин- легнете в леглото на детето си заедно с него. Накарайте го да се чувства комфорно като се гушнете в него и се надявайте то да заспи, после станете и се преместете във вашето легло.Е, тоеа е в случай, че не заспите с него.

Помислете за някакво лакомство на сутринта

Помислете за това,ако сте имали успех с приспиването в леглото на детето ви с някой от горепосочените методи, да стимулирате мъничето си, като го наградите. Децата обичат лакомства, така че това ще им помогне в приучаването да си лягат сами в леглата си вечер.


Ако намирате за полезен някой от съветите, които ви посочихме или имате някой друг, не се колебайте да ги споделете в полето по- долу.

Ние в Desito.eu сме тук, за да подберем за вас най-подходящо детско спално бельо ! Ако искате да споделите нещо по темата от този блог пост, моля направете го в полето под него!

Източник: Desito.eu