Как да овладеем изкуството на дрямката

Как да овладеем изкуството на дрямкатаМного от нас имат нужда от кратка дрямка през деня. Tя дава възможност за една мъничка и ободряваща почивка и помага да се чувстваме по-свежи. Има случай,в които ако не дремнете в определен час, ще се чувствате още по-изморен и по- зле от преди.Ние сме загрижени за вас и вашия сън,дори и той да е под формата на една кратка дрямка. Ето и нашите съвети как да овладеете изкуството да подремнете.

Дремнете си за кратко

Сънят минава през различни фази,те образуват един цикъл.По принцип необезпокоявания,спокоен сън минава през 5 различни стъпки (фази) –стъпка1,2,3,4 и фаза на “примигване с очи”.Всички те правят един цикъл,който трае 90-110 минути.

По време на всяка фаза сънят е различно дълбок, като по време на първа и втора фаза той е най-лек. По време на трета и четвърта фаза сънят е най-дълбок, като средно човек навлиза в третата фаза след около 30-40 минути след заспиването. Ето защо дремването трябва да бъде с продължителност около 30 минути. След 40-ата минута събуждането става по-трудно и човек се чувства отпаднал и леко замаян.

Дори изследователския гигант НАСА, по време на проучване през 2012г., са стигнали до заключението, че дължината на една дрямка трябва да бъде точно 26 минути. Те са установили, че когато техните пилоти дремват за 26 минути са с 34% по-ефективни в работата си.

Следобедната почивка съществува неслучайно

Макар че не навсякъде е прието, следобедната почивка е най-добре да бъде от един до четири часа . Това е най-подходящото време за дрямка, което ще ви накара да се чувствате чудесно.

Изследванията показват, че следобедната почивка може да повиши работната ви ефективност, редуцира стреса и подобрява вашата бдителност и активност.

Открийте най-подходящата среда за сън

Както вече споменахме дрямката не бива да бъде повече от 30-40 минути. За тази цел трябва да бъдем внимателни тя да не продължи след това и да премине в дълбок сън. Ето защо е препоръчително да не лягаме в легло, а да дремнем на стол или на дивана в офиса. Ако не се чувствате спокоен, за да спите извън къщата си може просто да носите възглавница със себе си.

Никога не се чувствайте виновни

Много хора избягват този вид почивка, защото за тях това е зауба на време. Не забравяйте обаче, че двайсетминутната дрямка подобрява вашата работоспособност и памет и ви прави по-свежи и ползотворни.


Ние в Desito.eu сме тук, за да подберем за вас най-подходящо висококачествено спано бельо подходящо и за подарък ! Ако искате да споделите нещо по темата от този блог пост, моля направете го в полето под него!

Източник: Desito.eu