Как да оцелеем когато работим нощен труд

На много от нас, в някакъв момент от живота, би се наложило да работят в необичайни часове и би било трудно да се приспособят към това. Тези, които работят в необичайно работно време е възможно да имат проблеми със съня.

Ако вие работите в режим на нощни смени и имате проблеми със съня и заспиването, ние ще се опитаме да ви помогнем.

Поддържайте работното си пространство колкото можепо-осветено. За жалост това невинаги е възможно, защото, ако работите като парамедик, полицай или пожарникар бихте работили навън. Ако работите в офис или на място с осветление най-добре би било да направите всичко възможно помещението да бъде добре осветено,наподобяващо дневна светлина.

Причината това да помага е, че биологичния часовник на тялото възприема светлината и тя му подсказва кога е време за будуване и кога е време за сън. Мозъкът подава сигнал на тялото и колкото по-светло е, толкова по бодър е човек.

Не прекалявайте с кофеина

Много от хората, работещи на смени, имат наклонност да употребяват кафе и напитки, съдъражаши кофеин допълнително. Ако приемате кофеин повече отколкото е необходимо това ще затрудни заспиването особено, ако трябва това да стане по средата на деня.

Пригодете спалнята си

Ако полагате нощен труд вероятно заспиването през деня не е лесно. За да се улесните това пригответе спалнята си подходящо, сложете си плътни завеси или щори, които не пропускат светлина, или си купете маска за спане. Препоръчително е да си набавите удобна възглавницатопла завивка и спално бельо, което да ви кара да се чувствате комфортно.

Ако сте намерили тези съвети за ползни или може да дадете други такива, моля, не се колебайте и споделете в коментарите по-долу.

Ние в Desito.eu сме тук, за да подберем за вас най-подходящо спално бельоот памучен сатен за вас и семейството ви!

Ако искате да споделите нещо по темата от този блог пост, моля направете го в полето под него!

Източник: Desito.eu