Ранното пиле” или „ нощната птица” - кой е по - продуктивен

Всички знаем колко полезен е съня и как нищо друго не е в състояние да замени тази почивка. Както и да е, някой от нас скачат от леглото като опарени, а други не могат да се надигнат от леглата си до обяд дори.

Повечето от нас знаят, че човек има нужда от седем или осем часа сън на нощ, но в реалния живот това не е точно така. Все пак, ако успеем да спим по седем часа, и повече, това означава ли,че на следващия ден ще бъдем по-продуктивни? Съществува ново изследване, което доказва, че това невинаги е така. Учените доказват, че колкото по- рано станем сутрин, толкова по-добре е това за мозъка ни. Според учените това дали ще бъдем ” нощни птици” или „ранни пилета” до голяма степен е генетично заложено в организма. Различията в начина на живот, в навиците и здравословните проблеми също играят важна роля за това.

И така-кои са по- продуктивни през деня- ранобудните или къснолягащите си?

Учените са установили, че нощното бодърсване може да доведе до увреждане на определена част от мозъка, наречено бяло вещество, което обикновено се свързва с депресия. В крайна сметка хората, които си лягат по- късно, са по- изморени през деня и съответно могат бъдат по- несигурни решения си.

От друга страна проучванията показват, че ранобудните са по- продуктивни през деня- „ранно пиле,рано пее”. Тези, които се събъждат рано са по – оптимистично настроени, по- уверени в себе си, по- добросъвестни. Нещо повече - „ранните пилета” имат повече време за спорт сутрин, което доказано действа ободряващо, дава енергия и тонус за целия предстоящ ден.

Ние в Desito.eu сме тук, за да подберем за вас най-подходящо висококачествено 3D спално бельо подходящо и за подаръкза вас и семейството ви!
Ако искате да споделите нещо по темата от този блог пост, моля направете го в полето под него!

Източник: Desito.eu